Öppettider

  • Vardagar 8-22
  • Lördagar 9-22
  • Söndagar 10-22
  • Helgöppet

Om oss

Sparhallens framgångsrika strategi bygger på samma grundkoncept som från starten: Vi gör Åland billigare!

I januari 1981 grundades Sparhallen i gamla Edoverken i Strandnäs. Sortimentet var non-food och torra livsmedel. Inköpen gjordes direkt från tillverkaren eller från importören - utan mellanhänder. Det fanns inga färskvaror i butiken. 

Tidigt på våren 1985 togs det första spadtaget för Sparhallens nuvarande fastighet och redan i oktober samma år kunde Sparhallen flytta in i de nya affärsutrymmena.

1998 kom nästa steg i utvecklingen. Sparhallen frångick det ursprungliga konceptet något genom att öppna en fullständig färskvaruavdelning. 

Fortsatt tillväxt

I april 2003 byggdes Sparhallen till söderut för att skapa bättre utrymmen för den ökande handeln. Vid det här tillfället byggde vi ut vårt lager och butik med nästan 2 000 kvadratmeter.

År 2019 inleddes ett samarbete med Willys och därigenom kunde Sparhallen utveckla sitt sortiment av livsmedel. Idag har Sparhallen i praktiken samma sortiment som en Willysbutik kompletterat med ett brett utbud av lokala produkter. 

År 2022 byggdes i samarbete med Maxinge Ålands största solcellsanläggning på fastighetens tak. Solcellerna sparar på klimatet och miljön samt bidrar till vår självförsörjning av el.

Ännu idag bygger vår strategi på samma grundkoncept: Våra kunder kan räkna med låga priser och vår affärsidé är att vår matkasse ska vara billigast på Åland. Verksamheten ska drivas enligt sunda affärsprinciper, god etik och höga miljökrav.

Maxinge - Ålands största handelsplats

I slutet av 2011 fattade Sparhallens ägare beslut att i anslutning till Sparhallen anlägga ett köpcentrum. Med en total golvyta om 15 500 kvadratmeter (varav Sparhallen består av 4 500 kvadratmeter) är köpcentret Maxinge Center idag Ålands ledande handelsplats med över 1,5 miljoner besökare per år. Här hittar du idag utöver Sparhallen ledande aktörer såsom H&M, KappAhl, Clas Ohlson, Team Sportia, Synsam, Lekia och Alko.

Kontakt

Sparvägen 1
22100 Mariehamn
Tel: +358 (0)18 31 420
Fax: +358 (0)18 31 425
info@sparhallen.ax

Om Sparhallen

Vår affärsidé är att vår matkasse ska vara billigast på Åland genom inköp direkt från tillverkare och leverantörer.

Maxinge

Sparhallen - en del av Maxinge!